Comments are off for this post

Daske humanosti 2014.

JCI Niš kao jedan od svojih ciljeva vidi učešće u unapređenju lokalne zajednice kroz pomoć naugroženijim sugrađanima. Marta 2014. godine, tradicionalnu humanitarnu akciju, JCI Niš je organizovao u saradnji sa niškim Narodnim pozorištem i Akademskim pozorištem SKC-a. Ovog puta, sav prikupljen prilog od prodaje karata namenjen je deci bez roditeljskog staranja i deci ometenoj u razvoju, štićenicima doma  ”Duško Radović”.

Ovom humanom pozivu prvi su se odazvali nadležni iz niškog Narodnog pozorišta i podržali akciju. Zahvaljujući njihovoj podršci, 15. marta 2014. godine, Akademsko pozorište SKC-a predstavilo se publici dvema predstavama: ”Mačor na usijanom limenom krovu” i ”Čudo u Šarganu”.

Karte su bile rasprodate još ranije tog dana, pa su mnogi koji su planirali da do karata dođu neposredno pred početak predstave, ostali bez svog mesta. Ponosni smo na glumce @Akademsko Pozorište Skc Niš koji su dali par maestralnih izvedbi i zahvalni smo svima što smo zajedno pokazali da grad Niš ima veliko srce.

JCI Niš je ponovo okupio sve ljude dobre volje, koji su doprineli da se prikupljenim novčanim sredstvima pomogne deci doma ”Duško Radović”. Prikupljenim prilogom od prodatih karata obezbeđena je veća udobnost štićenika doma, kupovinom specijalnih navlaka od pene za udobniji san i prateće opreme.

Potvrdila se ona divna stara reč – da u davanju svi dobijamo. Utisci su se sabirali i nedeljama kasnije, a  jedan utisak je preovladao : pravo čudo u Nišu napravile su same Nišlije.

Pogledaj galeriju

http://nis.jci.rs/intervju-sa-direktorkom-doma-dusko-radovic/

http://nis.jci.rs/intervju-sa-glumcima-akademskog-pozorista-skc-a/

Comments are closed.