No comments yet

Daske humanosti 2018

Porcija kulture koja nam se svakog proleća ispostavlja iz uzavrelog JCI Niš lonca, oplemenjujući time kulturno podneblje našeg grada, ove godine će po peti put biti podeljena sa našim sugrađanima 29.maja u Lutkarskom pozorištu.

Kao i prethodne četiri, i ovogodišnje Daske humanosti, kako im i samo ime sugeriše, biće humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva otići će našim najmlađima. Naime, donirani novac biće iskorišćen za opremanje Ginekološko– akušerske klinike u Nišu.

Na repertoaru će se ove godine naći čak dve predstave u izvedbi glumaca Akademskog pozorišta SKC iz Niša, gde će se, raznolikošću njihovih tematika uspešno odgovoriti na istančanost gotovo svačijeg ukusa. Sa početkom od 19 časova startovaće predstava Pljačka trećeg maja koja prati rad inspektora Gvozdena koji pokušava da reši pljačku banke, da bi se u nastavku večeri aplaudiralo humorističkom komadu pod nazivom Sve o ženama koji sadrži pet isprepletanih priča, prateći život žene u savremenom dobu kroz različite životne segmente, porodicu, ljubav i karijeru, kao i kroz dva životna doba – detinjstvo i starost.

U to ime, budimo humani, budimo bolji!

Cena karte jedne predstave iznosi 350 dinara, a karte se mogu kupiti u Clock travel-u, Distrikt kafeu i Retro baru na Bulevaru.

 

Post a comment