No comments yet

Humanitarni turnir 3 na 3 – 2018

Majkl Džordan je jednom rekao: “Postoje ljudi koji žele da se nešto dogodi, zatim oni koji bi voleli da se to dogodi, ali i oni koji čine da se to dogodi.”
Da bi se nešo dogodilo, potrebna je akcija, a rezultat akcije je promena.
Svaka promena je nova avantura, svaki proces tranzicije sa sobom nosi određeni rizik i neizvesnost. Promena je zahtevna u svakom smislu, ali kad se jednom desi, više ništa nije isto.

Grubo rečeno, osnovna škola je deo formalnog obrazovanja, ali svi znamo da je mnogo više. Kao deca krećemo u školu i od nas se očekuje da imamo želju za znanjem, za učenjem i napredovanjem.
Deci je potrebno probuditi maštu i učiti da budu radoznali kako bi u školi imali dobre ocene i pokazali želju za novim saznanjima. To zavisi od roditelja, ali podjednako i od učitelja i nastavnika. Međutim, šta ako ni to nije dovoljno? Da na kvalitet obrazovanja utiču i uslovi školovanja je opšte poznato. Deci je potrebno obezdediti kvalitetne uslove za učenje i rad kako bi mogla da uče i da se razvijaju, jer na kraju krajeva, deca predstavljaju budućnost.

Svesni materijalnih situacija školskih ustanova u Nisu, JCI Niš organizuje humanitarne turnire u basketu, poznatije kao JCI “3na3”, a sva donirana sredstva idu određenoj osnovnoj školi. Prikupljene donacije biće usmerene na kupovinu tehničkih stvari poput projektora, platna za projektor, table i laptopa. Ove godine sredstva idu OŠ “Ivan Goran Kovačić”, koja se nalazi u NIškoj Banji.

Osnovna škola u Niškoj Banji prolazila je kroz iskušenja različitih vremena i odnosa, kroz ratne strahote i siromaštva, živela više u siormaštvu nego u blagostanju, ali je uvek, nekad manje nekad više, uspešno izvršavala svoju vaspitno-obrazovnu funkciju.

Podržite našu akciju i dođite da zajedno provedemo 16. decembar u sportskom duhu. Dođite da se takmičimo u humanosti, dođite da zajedničkim snagama pomognemo mališanima iz OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Post a comment