No comments yet

Konferencija @Niš 2.0

U subotu, 18.11. sa početkom od 11 časova u Oficirskom domu u Nišu biće održana druga po redu konferencija @Niš u organizaciji JCI Niš.

Ova jednodnevna IT konferencija ima za cilj da podrži i osnaži mlade iz ovog sektora na putu pokretanja sopstvenog biznisa, kao i u izgradnji svoje IT karijere. Teme ovogodišnje konferencije jesu načini finansiranja start up kompanija, a ne treba posebno naglašavati da finansije, odnosno nedostatak istih, nesumnjivo predstavljaju jedan od glavnih problema sa kojima se mladi danas suočavaju i zbog koga veliki broj ideja ostaje samo puka apstrakcija.  Na ovaj se način, edukacijom mladih na pomenute teme, nastoji prekinuti trend nerealizacije, odnosno niskog procenta realizacije ideja zbog finansijskih poteškoća i prepreka, kroz tendenciju da se pomogne u eliminaciji i prevazilaženju potonjih.

Dakle, kako pronaći svog anđela investitora? Šta predstavlja venture capital i kako ga koristiti? Kako do investicionog fonda? Kako koristiti kreditiranje i bankarske investicije? Odgovore na ova ali i mnoga druga pitanja (koja će moći da se postavljaju na samoj konferenciji, putem twittera) pružiće renomirana imena iz ove sfere: Luka Prisunjak, Jan Kobler, Natalija Sandić i Davor Crnomarković.

Organizator JCI Niš ovim nastoji podstaći mlade, naročito sa juga Srbije, koji su primarna ciljna grupa, na samozapošljavanje i to putem njihovog osnaživanja, koje je ove godine usmereno ka oblasti finansija.

Post a comment