No comments yet

Meet Tatjana and Stefan

Tatjana i Stefan su dugogodišnji članovi organizacije. Pročitajte njihova iskustva i saznajte šta ih motiviše sve ove godine u JCI-u.

 

ig p 9

 

 

  1. Koliko dugo si deo JCI tima? 

Tatjana Živanović: Član sam JCI-a skoro 4 godine.

Stefan Đorđević: U JCI-u sam skoro 4 godine.

 

  1. Kako doprinosi tvom profesionalnom i ličnom razvoju? 

 Tatjana Živanović: Završila sam ekonomiju, i moj posao je uglavnom vezan za brojeve i excel tabele. JCI mi je pružio mogućnost da budem deo tim koji se bavi internim odnosima, odnosno da vidim kako izgleda držati intervjue, kako organizovati treninge i edukacije. Takođe sam zavirila i u projektni tim, pratila projekat od ideje pa do realizacije i pisanja završnog izveštaja, i na taj način svesno ili nesvesno naučila razne stvari koje primenjujem u svakodnevnom radu. JCI mi je dao šansu za usavršavanje u onim poljima na kojima sam dobra, ali isto tako mi je pružio mogućnost da učim nove stvari i da istražim nove oblasti koje me zanimaju. 

Stefan Đorđević: Kao student medicine želeo sam da postanem deo tima koji će mi pomoći da se dodatno edukujem i da kroz svoj lični razvoj utičem na menjanje i doprinos lokalnoj zajednici. Danas radim u farmaceutskoj kompaniji i uz pomoć JCI-a i edukacija, projekata i predavanjima kojima sam prisustvovao, napredovao sam na mesto “Product specialist-a”. Što izmedju ostalog znači da stručne edukacije i predavnja za firmu vodim ja. Iskustvo u JCI-u mi je neverovatno pomoglo da ovladam prezentacionim veštinama i tremom prilikom javnog nastupa.

 

  1. Kako  te JCI motiviše?

Tatjana Živanović: Smatram da je JCI drugačiji, jer iako je u pitanju internacionalna organizacija koja broji preko 200 000 članova, i koja ima preko 5000 komora, projekti i aktivnosti su vezani isključivo za pomoć lokalnoj zajednici. Isto tako, JCI podržava ideje svih članova, i pruža mogućnost svima koji imaju viziju i plan kako da pomognu lokalnoj zajednici da to i urade. Pored svih prilika za razvoj i učenje, JCI čine ljudi, tako da je rad i druženje sa ljudima koje dele iste vrednosti i teže istom cilju, jedan od razloga zašto sam i dalje u organizaciji.

Stefan Đorđević: Saznanje da je JCI međunarodna organizacija koja mi omogućava da upoznajem ljude iz različitih delova sveta različitih zanimanja je i više nego dovoljna motivacija.

 

  1. Koji je tvoj  uticaj na lokalnu zajednicu i na nacionalnom nivou?

 Tatjana Živanović: Zaduženje u 2019.godini koje bih izdvojila je organizovanje Nacionalne konvencije, zajedno sa kolegama iz Beograda i Novog Sada. Cilj je bio pripremiti konvenciju za JCI članove iz cele Srbije, a to je značilo odbrati prostor, napraviti agendu, odabrati predavanja i komunicirati sa predavačima, praviti budžet, pratiti prijave i još dosta planiranih i neplaniranih stvari. Glavni predavač je bila Nihal, iz Turske, a imali smo predavače i iz Beograda i Niša, dok su učesnici bili iz cele Srbije. Meni je ova konvencija bila posebno draga jer sam imala mogućnost da budem deo internacionalnog tima, a da ne napustim Niš.

Stefan Đorđević:  Kao sekretar nastojim da uvek odzavam dobru komunikaciju na nacionalnom nivou. Dok kao finansijer sa celokupnim bordom utičem na formiranje budžeta na lokalnom nivou.

5. Koju konferenciju bi izdvojio/la i zasto? 

Tatjana Živanović: Konferencija sa koje sam ponela bas pozitivne utiske je Balkanska konferencija 2019, koja je bila u Hrvatskoj. Ovo što je posebno izdvojilo ovu konferenciju jeste upravo povezivanje sa drugim komorama iz regiona, diskutovanje o različitim temama, deljenje ideja, projekata, kreiranje novih planova. Na svakoj konferenciji je energija na visokom nivou, dan provodimo na radionicama i interaktivnim predavanjima, gde učimo nove veštine, nadograđujemo već postojeće znanje, kreiramo nove projekte. Iskustvo sa konferencije je malo teže prepričati, potrebno je doživeti.

Stefan Đorđević:  Konferencija koja je na mene ostavila najveći utisak jeste Nacionalna konferencija koju smo organizovali u Nišu i gde smo imali prilike da ugostimo goste iz Nemačke i Švajcarske. Vikend sa svim tim ljudima i treninzi koji su nam držali je stvarno bio neprocenjiv.
OPEN DAY organizujemo kako bi pružili priliku da bolje upoznate našu organizaciju i čujete  predstavnike firmi zašto dugi niz godina sarađuju sa nama. Takodje, imate mogućnost da u toku networkinga upoznate i ostale članove JCI-a.

Prijavi se za članstvo na linku i vidimo se 25.09. u 19h u Deli prostoru.

#bebetter

Post a comment