JCI ti daje priliku da unaprediš svoja znanja i veštine stvarajući pozitivne promene u lokalnoj zajednici u kojoj živiš. Na hiljade JCI alumni članova  uspešnim karijerama svedoče o tome da je najbolje ulaganje u sebe i svoju budućnost onda kada lično i aktivno učestvuješ i doprinosiš promenama najbolje što možeš. JCI ti daje priliku da kroz takvu vrstu aktivnosti razviješ sebe, i profesionalno i privatno, kroz treninge i kroz praktično iskustvo.

Junior Chamber International je neprofitna organizacija sa preko 200 000 članova starosti od 18 do 40 godina, koji dejstvuju u preko 5000 lokalnih zajednica i preko 100 zemalja širom sveta.
JCI članovi dolaze iz različitih struka i sfera, a sve ih povezuje ideja da je održiva pozitivna promena u društvu moguća samo ako svesno, ciljano i kontinuirano menjamo i sebe i svet oko sebe. Naše aktivnosti su usmerene pre svega na traženje rešenja za specifične probleme lokalne zajednice a težimo tome da utičemo globalno, usmereni ka boljem svetu za sve nas.

JCI Srbija je osnovana 2003. godine a danas u Srbiji postoji 5 komora, od kojih su najveće JCI Beograd, JCI Niš i JCI Novi Sad.
Na Svetskom kongresu JCI koji je održan u Beču, u oktobru 2005. godine, JCI Srbija je i zvanično primljena u punopravno članstvo Junior Chamber International. Nakon samo 3 godine, na Svetskom kongresu JCI u Nju Delhiju u novembru 2008. godine, JCI Srbija je proglašena za najbolju nacionalnu organizaciju u 2008. godini

Misija JCI-ja u originalu glasi: To provide development opportunities that empower young people to create positive change. To jest, na srpskom, misija JCI-ja je: Pružanje mogućnosti razvoja koji će mlade ljude osnažiti da stvaraju pozitivne promene.

Sa ciljem stvaranja takvih promena, sastajemo se na lokalnim i nacionalnim sastancima i internacionalnim konferencijama kako bismo razmenili ideje i iskustva. Takođe učimo kroz interaktivne seminare i prezentacije eminentnih govornika. Razvijamo se lično i profesionalno vodeći se principom “Learning by Doing” i aktivno učestvujemo u organizovanju i vođenju projekata značajnih za nas i našu zajednicu.

Be Better

Članovi JCI-a traže načine da žive ovaj slogan – Be BetterNaš cilj je da ulažemo u razvoj svakog našeg člana kako bi postao kompetentan da kritički razmišlja o gorućim problemima lokalnog društva i uključi se u kreiranje održivih rešenja. Tražimo nova, bolja rešenja jer želimo bolju lokalnu zajednicu i bolju budućnost.

Ideja da mladi ljudi udruže svoju energiju i da, bez obzira na svoja politička i verska opredeljenja, kroz razmenu znanja o poslu, nacionalnim i građanskim pitanjima, razvijaju sebe i svoje zajednice, nastala je još 1915. godine, a danas JCI obuhvata ceo svet.

JCI globalno je partner mnogim međunarodnim organizacijama: UNCESCO, UNICEF, ICC Internacional Chamber of Commerce, CARE, AIESEC, Pan American Helth Organization, World Helth Organization.

JCI Niš postoji od 2007. godine. Kroz deset godina postojanja i desetine projekata i akcija, naše delovanje u lokalnoj zajednici koncentiše se oko dva cilja: edukativnog i humanitarnog.  Oblasti u kojima smo do sada uspešno sprovodili edukativne i humanitarne projekte su preduzetništvo, medicina, kultura, sport i informacione tehnologije.

Mogućnosti koje JCI pruža svojim članovima :

  • – prisustvo na seminarima sa eminentnim govornicima
  • – praktične mogućnosti za liderstvo – sticanje veština vođstva sudelovanjem u radu projektnog tima i učestvovanjem u grupnim aktivnostima komore
  • – treninzi menadžmenta i liderstva
  • – pristup globalnoj mreži istomišljenika, vršnjaka i prijatelja
  • – poslovno umrežavanje
  • – učešće na nacionalnim i internacionalnim konferencijama i zabavama
  • – velika doza pozitivne energije