No comments yet

Seminar Balansom do zdravlja

Stotinu naših sugrađana provelo je subotu 11. 6. u Oficirskom domu sa JCI volonterima na seminaru posvećenom zdravlju. U jednom danu smo obuhvatili tri važne teme koje čine tri stuba zdravlja – psihičko zdravlje, fizičku aktivnost i zdravu ishranu.

Predavanja su održale fantastične: dr Maja Vučković – koja je pričala o stresu I njegovom uticaju na pihičko zdravlje, Nataša Nikić – koja je teorijski i praktično pokaznom vežbom približila učesnicima neophodnu fizičku aktivnost, prof. dr Katarina Herodek koja je govorila o fizičkom zdravlju, fizičkoj aktivnosti i sportu, kao i dr Ivana Vojinović koja je govorila o novom i popularnom režimu ishrane – hrono ishrani. Zahvaljujemo se ovim ekspertkinjama koje su izdvojile vreme i došle da sa nama podele svoje znanje i iskustvo! Osim da uče od njih, naši učesnici su imali prilike da se pre i posle seminara uživo posavetuju i sa lekarima poliklinike dr Nikolić. Na kraju seminara, oni koji su imali najviše sreće u nagradnoj igri dobili su od poliklinike i vaučere za test intolerancije na hranu.

U pauzama su osim druženja okupljeni imali priliku da degustiraju zdravu hranu koja kod nas još nije uobičajena u svakodnevnoj upotrebi: osvžavajuće smuti napitke, hrono mafine, zdrave sendviče i prirodne slatkiše. Ukoliko želite ponovo da probate nešto od navedenog, obratite se našim prijateljima koji su ove obezbedili ukusne đakonije: Tuti Fruti, Smoothie Shop, Pekara Branković, Čarobni zalogaj, Beyond, Coca Cola, hvala vam! Zahvaljujemo se i Kancelariji za mlade Grada Niša koja nam je omogućila da boravimo u vrhunskim uslovima u Oficirskom domu, zahvaljujemo se i prijatelju projekta Poliklinici Dr Nikolić na podršci od samog početka organizacije. Hvala medijima koji su nam pomogli u promociji i hvala godišnjem JCI partneru Copy Shop copy&print centtru koji nam obezbeđuje sav štampani materijal. Zahvalnost dugujemo i DragonMedia na fotografijama i videu koji će nas uvek podsećati na ovaj zdrav dan.

Balansom do zdravlja je prvi ovakav seminar na jugu Srbije i ima za cilj podizanje svesti građana o važnosti prevencije bolesti. Hvala svima na poverenju i nadamo se da je ovo samo početak jedne lepe zdrave priče u našem gradu.

,

IMG_9178

IMG_9184

IMG_9193

IMG_9233

IMG_9281

IMG_9363

IMG_9409

Post a comment