No comments yet

Šta razlikuje ovaj turnir JCI 3na3 od prethodnih?

Šta razlikuje ovaj turnir JCI 3na3 od prethodnih?

Basket se na ovim prostorima već decenijama posmatra kao univerzalni lek protiv napetosti i stresa koje nam nosi svakodnevnica. Izađi na koš, odigraj tri na tri i kada se okonča prva partija do dvadeset jedan, već ti je čudno kako se osećaš življe i rasterećenije. Kako to vreme provedeno na terenu eleminiše dobar deo nečijih tenzija? To je jedna od životnih misterija, neka unutrašnja energija koja nas motiviše i tera da radimo dobre stvari.

A dobre stvari se ne dešavaju same od sebe, neko mora da ih pokrene. Pokrenuti ljubavlju prema basketu 2013. godine, nekoliko članova JCI-a Niš spajaju basket i njegove blagodeti sa humanošću. Tada je pokrenut  turnir “JCI 3 na 3” i već sedam godine osnovna ideja mu je da se sakupe ekipe koje bi uz publiku donirale novac kako bi se poboljšali uslovi za učenje naših najmlađih sugrađana.

Ove godine JCI daje novu humanu dimenziju ovoj akciji. Već pet godina Osnovna  škola Branko Miljković iz Niša realizuje nastavu za đake koji se nalaze u Kliničkom centru. Želja škole je da nijedno dete ne bude uskraćeno za obrazovanje i napredovanje usled nekog zdravstvenog problema. Želimo da im zajedno sa vama pomognemo u tome. Potrebe su brojne, ali im najviše nedostaju bele pokretne table, pokretni projektori, laptop računari i interaktivne igre za učenje.

Ovogodišnji turnir JCI 3na3 odigraće se u subotu 8. juna, ako nam to vremenski uslovi omoguće, na otvorenim terenima Osnovne škole Dušan Radović u Duvaništu. JCI Niš poziva sve firme da prijave ekipu i pomognu niškim osnovcima. Da je  turnir 3 na 3 prepoznat kao zabava za celu porodicu i idealan “team building” za kolege sa posla svedoči preko trideset firmi koje su učestvovale prethodnih godina.

Pošto će ove godine turnir biti pod vedrim nebom pozivamo i publiku da se u što većem broju pridruži na tribinama i podrži igrače navijanjem. Na mestu održavanja će biti i kutija za priloge i tako možete na licu mesta da poboljšate uslove za učenje našim školarcima. Pripremili smo zabavan propratni program i aktivnosti i to je razlog više da provedete prijatno subotnje popodne sa nama.

Vidimo se osmog na terenu! Sportski pozdrav!

#Be human. #Be better.

Post a comment