No comments yet

Tri dana Nacionalne konferencije JCI Srbija 2017

Dan prvi 

Tradicionalno JCI godišnje okupljanje – Nacionalna konferencija, počela je ove godine 29. 9. u Nišu. Bili smo domaćini gostiju iz lokalnih komora Beograda, Novog Sada i Zrenjanina kao i inostranih gostiju iz Švajcarske i Nemačke.

Nakon smeštanja u hotel ili kod JCI prijatelja u Nišu, usledilo je zajedničko „Nacionalno veče“, na kome su se naši gosti koji su prevalili dalek put do Niša okrepili, opustili i uživali u etno ambijentu tradicionalne niške kafane, uz domaću hranu i tamburaše.

Posebno se zahvaljujemo Anđeliji Đorđević koja nam je svima ulepšala veče demonstracijom starog srpskog običaja dočekivanja gostiju.

Foto uspomene sa ove večeri obezbedio nam je Stefan Jovanović, kome se ovim putem takođe srdačno zahvaljujemo.

Fotografija_88

Dan drugi – 30. 9. 

Radni dan Nacionalne konferencije počeo je predavanjem JCI Senatora Dejana Jocića koji je govorio na 2 teme – 1. Moj posao moja stvar i 2. Mogućnosti preduzetništva u ekologiji.

Obe prezentacije su bile potpkrepljne mnoštvom primera iz ličnog iskustva koje je Dejan podelio sa nama iskreno, neposredno i otvoreno. Stavljajući  preduzetnika i temu ekologije u kontekst Srbije, naših prilika i birokratije, Dejan Jocić nam je bez suvišne teorije dao predavanje o realnom stanju stvari i pružio nam konkretne primere i savete kako i zašto treba postati sam svoj gazda, ali i zašto treba da se bavimo ekologijom.  Sve to, ovaj bivši lokalni redsednik JCI Niša i nekadašnji nacionalni predsednik JCI Srbije, začinio je humorom koji nas je vrlo brzo razbudio uprkos jutarnjem terminu predavanja.

Naš drugi predavač bila je Mina Janjić. Njeno predavanje  nosilo je naziv Digitalizacija u biznisu a obuhvatalo je priču o različitim stepenima digitalizacije u poslu, od jednostavnih programa koji pomažu u radu, preko složenijih sistema koji posao „rade sami“,  pa sve do robota koji ne samo što raspolaže beskonačnim brojem informacija već poseduje veliku empatiju i veliko poznavanje ljudskih emocija i raspoloženja.  Deo predavanja o veštačkoj inteligenciji nas je sve uveo u diskusiju o čipovima, robotima,  budućnosti koja je već stigla, a koje često nismo svesni.  Od učesnika su se mogla čuti i pitanja o etičnosti u polju robotike i stvaranja super pametnih mašina, a ovo inspirativno predavanje smo zatvorili kraćom diskusijom o kriptovalutama iz ugla ekonomije i IT-ja.

Posle kraće pauze usledili su JCI treninzi. Prvi trening održao je Krisitijan Ingold, gost iz Švajcarske, a tema je bila „Treninzi u JCI-ju“.

Drugi trening održao je na Martin Hauri, takođe iz Švajcarske, koji je govorio na temu Komunikacija u JCI-ju, internoj i eksternoj.  Treninzi su bili bazirani na iskustvima JCI Švajcarske.

Hvala svim predavačima na tome što su odlučili da sa nama podele  iskustvo i što su nam omogućili produktivan dan pun interesantnih i korisnih novih saznanja. Mi se iskreno nadamo da ćemo uskoro ponovo imati prilike da vas slušamo!JCI (2017) 102

Na Skupštini održanoj istog dana, prisustvovali su članovi nacionalnog borda JCI Srbije i tom prilikom su izglasani: najbolja komora, najbolji predsednik, najbolji projekat i najboji mladi član JCI Srbije u 2017. godini.

Samo dva sata kasnije okupili smo se u svečanim toaletama na tradicionalnoj Gala večeri!

Voditelji su kroz kratke video-prezentacije predstavili neke od najuspešnijih projekata JCI Niš-a a zatim su na scenu stupili igrači folklorno-umetničkog ansmbla ORO koji su nas ganuli svojom mladošću, lepotom i veštinom plesa.

Lokalni predsednik Ignjat Spasić poželeo je svima prijatno veče i otvorio Gala proslavu a budući nacionalni predsednik Milan Veljković uručio je zahvalnice najboljima:

Za najbolji projekat godine proglašen je JCI Summit – organizovan od strane JCI Beograda

Za najboljeg lokalnog predsednika ove godine proglašena je Danijela Medić – predsednica JCI Novog Sada,

Za najbolju lokalnu komoru u Srbiji progrlašen je ponovo JCI Niš!

Za najboljeg mladog člana ove godine proglašen je Dražen Stanković iz JCI Beograda.

Naša počasna gošća Daniel Cesarov tradicionalno je u ime porodice Cesarov uručila poklon najboljem mladom članu – grant u vrednosti od 500e za posetu Evropskoj JCI Konferenciji 2018. u Letoniji.

Gala veče Nacionalne konferencije 2017. godine ostaće zapamćeno po dobrom provodu i različitim vrstama muzike i plesa, a i po rođendanskoj torti kojom je neposredno posle ponoći obeleženo 10 godina JCI Niš-a.

JCI-(2017)-278

Treći dan – 1. 10.

Treći dan NatCon 2017 će naši učesnici pamtiti po različitim događajima. Dok su neki od njih odlučili da istražuju Staru planinu, neki su uživali na kafi i lagano se spremali za povratak kući, a neki su posetili nišku IT firmu HTEC. Kako je izgledao obilazak ove firme, možete videti na slikama koje nam je omogućio ponovo sjajni Stefan Jovanović.

Fotografija_259

Više slika možete pogledati na linku ovde

Hvala svim ljudima koji su pomogli u organizaciji NatCon2017 i hvala našim sjajnim učesnicima na entuzijazmu i lepom raspoloženju koje su podelili sa nama! Zajedno smo stvorili nove divne uspomene!

 

Post a comment